1In ceaun (oala teflon in cazul meu) am pus la incins aproximativ 100 ml ulei si am rasturnat carnea peste acest ulei incins. Am pus capacul si am lasat sa se parjoleasca la foc mare cam vre-o 15 minute. In acest interval de 15 minute, curatim si tocam 1-2 cepe, 2 morcovi dam pe razatoare, doua rosii cojim si le tocam, dupa care le dam drumu in ceaun cu doua frunze de dafin si cateva boabe de piper negru. Punem un pahar de vin alb demisec in ceaun si unul dam pe gat, pentru a pregati papilele gustative sa intampine combinatia noastra de carne si mirodenii din ceaun. Pentru cei ce le place se poate pune si putin cimbru maruntit (mie imi place si am pus), iar cand carnea e aproape gata adaugam cativa catei de usturoi tocati marunt si potrivim de sare. Punem capacul si mai degustam un vinisor pana e gata mamaliga. 2Dupa binecunoscutele reguli de sacrificare, eviscerare si spalare a unui tanar californian, am trecut la flambare si portionare. Imediad dupa aceea am frecat cu sare si piper fiecare bucatica in parte, le-am asezat intr-un vas cu doua cepe taiate pestisori, doua frunze de dafin rupte bucatele, aproximativ 10 g de otet de mere, le-am amestecat bine si le-am lasat cam trei ore la fragezit in camara. Inspre seara, am adaugat in oala 1 l apa, putin cimbru, ceva rozmarin si 3 morcovi taiati rondele, apoi am pus totul la foc, pret de 30-40 minute. in ultimile 5 minute de fierbere am adaugat la intregul continut 2 linguri de bulion. In sfarsit... carnea s-a fiert... Ce pot sa fac decat sa o impanez cu niste slaninuta afumata si usturoi, sa o asez in tava si sa o dau la cuptor, dupa ce in prealabil am stropit-o bine cu zeama ramasa de la fiert. Dupa 20-25 de minute stropim tot ce e in tava cu un vinisor alb, o mai lasam 15 minute la cuptor si asteptam sa se rumeneasca degustand si noi un vinisor. Cand totul e gata, pun fiecare bucatica intr-un platou, iar intr-un bol aparte punem sosul ramas in tava, iar in altul un mujdei de usturoi.
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: tatavio50
Mesaj:
tatavio50
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.